22. 11. 2010

STORMWARRIOR - Heading Northe [2008]

Germany (Hamburg) * power / speed metal
Tahle německá kapela si získala moje kovové srdce okamžitě. Někteří kritikové napsali, že se jedná o plytký plagiát toho, co zde již tisíckrát bylo, já ale říkám že tohle album je vynikající, je nabité potencionálními hity, kromě skvělých kytar zde slyšíme skvostnou basu a ..... třeba Hamerfall na svých nových deskách tolik zajímavých nápadů nemají! Vše je tady založeno na standardních klasických metalových postupech, které jsou kořeněny složitějšími a často epičtějšími pasážemi. Zpěvák Lars Ramcke sice nemá obzvláště široký hlasový rozsah, ale se svými možnostmi umí dobře pracovat a často opravdu zní jako sám Kai Hansen. První polovina "Heading Northe", to jsou spíše hitové záležitosti, druhá část je zde poněkud více epičtější. Za asi nejlepší skladbu na tomhle výtvoru považuji melancholicky vznešenou "The Revenge Of Asa Lande", která se od ostatních poněkud odlišuje. Už se těším na nové CD.

01. And The Horde Calleth For Oden
02. Heading Northe
03. Metal Legacy
04. The Holy Cross
05. Iron Gods
06. Ragnarok
07. The Revenge Of Asa Lande
08. Remember The Oathe
09. Lion Of The Northe
10. Into The Battle
11. And The Valkyries Ride

Total playing time 45:21
STORMWARRIOR

2 komentáře:

Aмbзr Ѽ řekl(a)...

hi, chief, I just loved the translator in your blog, now I can understand your opinion about the cds here. soon I will install the google translator in my blog too. The content is basically poems and short stories.

thanks for your visit, I'll be back more times.

Lou Cipher řekl(a)...

Hi my friend!!! Finally I can translate with google chrome your posts!!! I love your critics,seems more competent! So, what's the news?here is the same boring time...

P.S. I love Viking Metal, I love Nordic Poems and I love the fuckin mithology of the people of nord! So, can you put some more Viking band? Here in italy there is only a one band influenced by the viking sound mixed with folk, the band name is "Folkstone" they came from Milano...I've posted this band on my blog, so if You want tell me what you think about this italian band!!!

Hope to hear you soon

Luca a.k.a. Pinolo HC

p.s. sorry for my bad bad english!!! :)