20. 11. 2010

STORMWARRIOR - StormWarrior [2002]

Germany (Hamburg) * power / speed metal
Kapela má přilepenou dnes poněkud zatracovanou nálepku True Metal a podle mě to na ní absolutně nesedí. Pomineme-li názvy skladeb, obaly desek a rovněž i texty, které se zabývají většinou severskými a válečnými náměty, tak hudba se více podobá ranným Helloween, než Manowar, ke kterým jsou Stormwarrior často přirovnáváni. Další kapitolou jsou kytarová sóla, jichž kapela využívá opravdu hojně. Nejsou to ale bezmyšlenkovité kytarové onanie, do téhle hudby sednou parádně a skvěle zde doplňují dvoukopákovou salvu. Tohle je solidní speed.

01. The Hammer Returneth (intro)
02. Signe of the Warlorde
03. Sons of Steele
04. Bounde by the Oathe
05. Deceiver
06. The Axewielder
07. Deathe by the Blade
08. Thunderer
09. Iron Prayers
10. Defenders of Metal
11. Chains of Slavery
12. Heavy Metal is the Law (Helloween cover)

Total playing time 49:43

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Toto zrovnavat s Manowarom je asi dost nestastna volba. Ano spravne toto ma skor nieco spolocne s helloweenom alebo ja tam este pocujem aj gamma ray (taky sviznejsi brat GR). A vokal je velmi podobny Kai Hansenovmu (aj ked Kai viac preraza). A aj to ze tu pouzivaju viac zbory. Vyborna muzicka diky sefe :)

hnup666

chief řekl(a)...

Výborný postřeh kamaráde .... Kai Hansen na tého desce dokonce hostuje (voc. + gui.) ve skladbách Chains Of Slavery" a "Heavy Metal (Is The Law)" .... měl jsem nějaký problém s autorskými právy atd., kdybys něco potřeboval, napiš a já ti zašlu požadovaný odkaz, zatím se měj....StormWarrior mají 3 CD, dám je zítra a pozítří.

Anonymní řekl(a)...

Teraz som si pustil tu Heavy metal is the law. Tazko rozlisit co spieva kdo tam je ta podobnost uplne jasna (je to duet, ze? :D). Donokonca som sa docital ze Kai bol aj producentom tohto albumu (a aj tych ostatnych) a nahravalo sa to v jeho studiu. Tak preto som tam pocul tu gammu :) mimochodom uz som odpisal na e-mail.