27. 11. 2010

STORMWITCH - Stronger Than Heaven [1986]

Germany (Heidenheim, Baden-Württemberg) * melodic heavy metal
Legenda tvrdí, že autoři této desky byli natolik zaneprázdnění, že celé album sepsali během čtrnácti dnů. Klobouk dolů! Je to našlapané tutovými hity. Těžkotonážní titulní "Stronger Than Heaven" doplácí na dobový zvuk. Umíte si představit tuhle skladbu vypucovanou současnými trendy a možnostmi? Je to potencionální zabijácká hymna! Pro skladbu "Ravenlord" sáhli například Hammerfall a na svých koncertech jí věnovali "nejlepší německé metalové bandě".

01. Rats In The Attic
02. Eternia
03. Jonathan's Diary
04. Slave To Moonlight
05. Stronger Than Heaven
06. Ravenlord
07. Allies Of The Dark
08. Dorian Gray

Total playing time 37:03



2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

pro mě jsou absolutně nejlepší ztéto desky 1. vypaločkově zpěvné melody heavy metalové hymny Rats In The Attic a Ravenlord se svýmí mysticko/magickými intry,polobaladická Eternia a Titulní otře šlapava,byt jen středně tempá Stronger Than Heaven a závěrečná folkmetalová instrumentálka Dorian Grey-jenž postupně dramaticky strhujíc graduje čarokrásné renesanční balady do zavěrečné zabijacké vypalovačky

chief řekl(a)...

Díky za komentář .... tahle deska je výborná a těžko se vybírá, stejně jako z té následující (The Beauty and the Beast) ... v těchto letech to byl jednoznačný vrchol téhle skvělé (a připadá mi, že mimo Německo málo doceněné)kapely. Měj se a zase se tu zastav.