22. 1. 2011

SAXON - Rock the Nations [1986]

United Kingdom (Barnsley, South Yorkshire) * heavy metal / NWOBHM
Hostování Eltona Johna v „Party Til You Puke“ velkou důvěru pravověrného rockera nevzbuzuje a kritika rovněž albu až příliš nakloněna nebyla. Ve skutečnosti jsou to stále naprosto klasičtí Saxon, riffy jsou robustní, Biff je stejně dobrý jako dřív, kapela hraje stejně kvalitně, možná tu chybí opravdový hit. V této době začínají kapelám jako Saxon drtit hlavy thrash metal, ale i tahle deska je pro mne stále dost zábavným old school heavy metalem!

01. Rock the Nations
02. Battle Cry
03. Waiting for the Night
04. We Came Here to Rock
05. You Ain't No Angel
06. Running Hot
07. Party Til You Puke
08. Empty Promises
09. Northern Lady

Total playing time 40:43


4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

zdraví Rainbowdemon- šéfe ze starých kapel hod sem Candlemass, Manilla Road anebo i Metal CHurch- co ty na to

chief řekl(a)...

Zdar Rainbowdemone,
když se podíváš do levého sloupce, tak Metal Church, tady už dávno je - tuhle kapelu jsem měl hodně rád (hlavně první tři alba) a Manilla Road tady samozřejmě být musí. A bude - mám již něco připraveno, ale není tolik času. Candlemass (ač přesně vím co hrají a jak to hrají) úplně dokonale naposlouchané nemám, ale co není, může být. Které album je podle tebe nejlepší? Epicus Doomicus Metallicus nebo Tales of Creation?

Anonymní řekl(a)...

zdraví Rainbowdemon - od Candlemass- zbožnuju hlavně fuckt setsakra fantastickou fantasy hymnu z alba Epicus Doomicus Metalicus jenž si říká A Sorcerers Pledge(1986), dále další epicko heavy/doometalový song s naprosto rozkošným videoklipem jméném Bewitched z alba Nightfall(1987) a album Ancient Dreams z rocku 1988 a uvodní sice jen středně rychlou, ale o to patřičně čarokrásnými a dramaticky strhujcími riffy, beglejty a soly nadupanější Mirror ,Mirror

chief řekl(a)...

Epicus Doomicus Metallicus znám ... ostatní poslechnu dle doporučení, zdraví Chief