10. 2. 2011

STEELWING - Lord of the Wasteland [2010]

Sweden (Nyköping / Stockholm) * traditional heavy metal
Vynikající debut této mladé švédské kapely, která vznikla na základech málo známé lokální bandy Hellevator. Je to klasický heavy metal, kde slyšíme jasné vlivy Iron Maiden a spol. Z davu ale tohle velice vydařené album, alespoň dle mého názoru, poněkud vyčnívá a je pro fandy "old scholl" potěšením nečekané kvality. Zpěvák s image Bruce Dickinsona (včetně legračních upntých legin) disponuje velice dobrým projevem, instrumentální výkony mladých muzikantů jsou vynikající a zvuk alba je rovněž na úrovni. Jediné, co tu maličko postrádám, je přítomnost opravdového hitu s velkým "H". Steelwing hráli jako předskokani na turné Blind Guardian, koncert v brněnské Flédě jsem viděl a kapela je pro mě překvapením roku 2010.

01. Enter The Wasteland
02. Headhunter
03. Roadkill (Or Be Killed)
04. Sentinel Hill
05. The Illusion
06. The Nightwatcher
07. Under The Scavenger Sun
08. Point Of Singularity
09. Clash Of The Two Tribes

Total playing time 47:38
STEELWING

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

A toto je fakt velka pecka. Tu skladbu roadkill (or be killed) som uz pocul ale nejak som na celu kapelku zabudol co vidim ze som spravil chybu (to robi ten polnocny lov na nove veci).
Myslim ze tazky super pre Axevyper ale u mna maju plus vajpry prave koli tomu ze sa neboja spievat v rodnej reci a ze tributovali fenomen heavy metalu Cirith Ungol.
hnup666

lady gaga řekl(a)...

WOW, I've got metal music blog again.. AWESOME

Anonymní řekl(a)...

I love the voice of the singer
+++ and thank U for all, Chief
MAG from http://magneticgraphics.voila.net