25. 3. 2011

ABSOLUTE STEEL - Womanizer [2005]

Norway (Larvik) * traditional heavy metal / party metal
Absolute Steel jsou jako zjevení. Kapela charakterizuje svou hudbu jako "party metal". Ženy, sex a alkohol jsou klíčovými subjekty v textech i názvech písní, takže je to svým způsobem koncepční album, zabývající se převážně něžným pohlavím. Výjimkou je skladba "Beerrun" (o čem asi je tato?). Většina skladeb je ve středním tempu a opět je tu znát "osmdesátkový" zvuk. Ti kdo 80. léta pamatují, budou mít pocit, že tohle již slyšeli například v podání Mötely Crüe. Ale stále to funguje a celkově je možno říci, že "Womanizer" není úplně špatné album.

01. High Heels And Fishnet Stockings
02. Beerrun
03. Kick
04. Rough Love (Tender Heart)
05. Deeper
06. Juicy Lucy
07. Too Slow Above
08. Deliverance
09. Opus Suite

Total playing time 40:59
Absolute Steel @ MySpace



4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

zdraví Rainbowdemon šéfe-a co takhler sem britské nesmrtelně legendární heavy rockeryUFO.........hlavně jejich pamatně legendární čenkerovskou éru let1974-1978-léta jenž stvořila NWOBHM

Anonymní řekl(a)...

Ufo je pecka (doctor doctor je bozia pecka) ale tych kapel ktore prispeli ku vzniku NWOBHM bolo viac. Napr. Budgie, Black Sabbath, Status Quo, Sweet, Ufo a dalsie.
Nedavno som nadabil na Roryho Gallaghera ktory tiez prispel nemalou mierou. Staci vypocut taku pesnicku Moonchild alebo Shadow Play. Povedane s miernou nadsaskou kazda hard, bluse rockova skupina 70tych rokov pridala nieco.
hnup666

chief řekl(a)...

nazdárek borci - UFO je legenda, to je jasný - ale jak jsem psal před časem - dobrých věcí je velké množství a času je málo, ale alespoň má nejoblíbenější deska od nich "Phenomenon" tady určitě taky bude .... zdraví Chief

Anonymní řekl(a)...

zdraví Rainbowdemon - a hlavně pamatně legendarní Šenkerovský živák Strangers In The Night/1978/nesmí chybět/