11. 3. 2011

RITUAL STEEL - A Hell of a Knight [2003]

Germany (Kiel, Schleswig-Holstein) * traditional heavy metal
Ritual Steel se obrátili k dřevnímu heavy metalu a nemají nic společného s komerčnímy trendy - žádné moderní zvuky, ani produkce. Zpěvák Sascha Maurer, na jehož hlas je nutno si zvyknout, není vokální akrobat, ale jeho hlas zde sedí jak prdel na hrnci, přestože jeho vysoké výkřiky mohou opravdu někdy tahat za vlasy. Kapela si vcelku nic nedělá z průměrných recenzí a užívá si kultovní status u svých věrných fanoušků. Vše jde od srdce a mnozí tomu dávají přednost před naleštěnými pětioktávovými symfonickými hvězdami z Itálie či Švédska.

01. A Hell of a Knight (Intro)
02. Hell Brigade
03. Where shall I sleep
04. Armageddon Symphony
05. Solar Maiden
06. Master Rage
07. No Escape
08. T.W.O.N.
09. Ritual Steel
10. Metal Supremacy
11. Necropolis (Manilla road cover)

Total playing time 49:47
RITUAL STEEL

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zdravim Sefe, ten vokal je nahodov dobry clovek si to rychlo zapamata lebo sa to doslova vreze do mozgu! Spev velmi podobny spevakovy zo Sacred Steel. A ten cover Necropolis sa mi ale nejako nezda muzika nesedi ani text ale vsade na nete sa to tak prezentuje. Ale docital som sa ze to je pesnicka Liquid Steel aj sa to tam spieva...
diky za up :)
hnup666

Anonymní řekl(a)...

hello Šéf,zdraví Rainbowdemon- v jakém stylu je tato grupa něco ve stylu Manilla Road anebo nějaké jiné grupy?

Anonymní řekl(a)...

pre Rainbowdemon - ano je to nieco podobne ako Manilla Road ale hudba znie trosku odlisne ale po basovej stranke to ale sedi. Ak ale hladas nieco uplne podobne MR tak skus Ironsword :)
hnup666

chief řekl(a)...

Přesně tak - všude je to s tím coverem takhle prezentováno!

chief řekl(a)...

Pro Démona: s popisem co Ti tu psal hnup666 se dá souhlasit, ale Manilla Road je Manilla Road....

P.S. Ironsword se zde rovněž objeví :-)

Anonymní řekl(a)...

No keby to bol cover bol by to velmi velky nepodarok kedze podobnost s danou pesnickou je absolutne nulova. Necropolis nema intro, je tam ine tempo, text, aj muzika. Tak nerozumiem ako to tak mohol niekdo oznacit. Asi sa vsetci riadia metal-archives.com kde je rovnako chyba.