27. 7. 2011

SLUNOVRAT - Sword & Iron Cross [2010]

Czech Republic (Ostrava) * pagan / black / thrash metal
Trochu Vás překvapím dnešním výběrem, ale tahle kapela mě dost zaujala. Přestože má Slunovrat daleko k instrumentální virtuozitě, podařilo se mu natočit velice zábavné a dobře promyšlené album. Všechny skladby velmi povedeného debutu jsou členité, stylově hodně rozmanité a každá skladba je jiná. Jsou zde skvěle zakomponované klávesy a slyšíme valivá death / black / thrashová tempa. Kapela není vázána pouze na jeden jazyk. Nejvíce se mi líbí "War invasion", "Celtic Cross" a "Black Sun". Album obsahuje překvapivý cover "Han Som Reiste" od kapely Burzum. U této desky se podle mě určitě metalový fanda nudit nebude.

01. Intro
02. War Invasion
03. Severská Zlost
04. Celtic Cross
05. Crystal of the Darkness
06. Black Sun
07. Han Som Reiste (Burzum cover)
08. Todeszone!
09. Picture of Immortality
10. Outro


Total playing time 40:55
SLUNOVRAT

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zdravi hnup666, report z mastersu som chcel dat do dovej temy tak preto prichadza neskor. Takze bolo to takto. Cesta vlakom bola divoka aj vdaka 2 l vinka ktore som si pribalil. Co cert nechcel ostal vo vlaku moj spacak a 2 stolicky ktore si brali moji spolucestovatelia. Vdaka tomu noci v stane boli studene a tak som spal v botach na nich tasky a naobliekany celkom ako bezdomovec haha. To bola nastasie iba jedna z 2 veci ktore sa nevidarili. Druhu spomeniem nizsie.
1. Den som vydel Fleret – domaca kapelka z Vizovic, velice vydarena vec s dobrymi muzikatami, potom nasledoval Alestorm na zivo ma presvedcili ze sa to oplati pocuvat, a potom nasledovalo duo legiend Virgin Steel – spevak uplne uzastny bol som vo vytrzneni, aj ked neviem preco nehrali s basakom... a Bonfire – Klaus Lessmann vystupil aj napriek zaludocnym problemom a predviedol uzastnu souku. Pri mojej srdcovej pesnicke ktoru este hrali za cias ked sa kapelka volala Cacumen (I Steel Need You) sa pustil dazd napierk tomu som to musel dopozerat. Ale v zapeti sa pocasie znova umudrilo. Potom aj s partou do kotla na Pagan Alliance (Finntroll (Fin) + Eluveitie (Swi)) tieto kapelky nepocuvam ale vyborne som sa bavil ak ked ku koncu sa uz pytali stavy von a zacala uz byt zima. Zaver vecera v znameni Hammerfall bol uprsany co bolo trosku na skodu kedze som musel ist pod stanok a tak som ich videl z dialky co ale vober neubralo na pozitku. Cans urobil zabavu aku dokaze iba tento severan urobit.
2. Den povinna jazda s alko bandou menom Alkehol potom neviem z akeho dovodu uz som isel na stan a tak som presral Varg a SSOGE co bolo na skodu nastastie aspon zo stanu som ich pocul... Sirenia bola zrusane co moja klika neniesla velice dobre a po nej nasledoval madarsky Ektomorf ktory zneli trosku ako Seputura z Roots cize cekom sa dalo a nasledovala VELKA trojka tochto dna Rhapsody Of Fire kde som bol v kotli a ked hrali Dawn Of Victory prezival som podobne stavy ako po ejakulacii. Potom Twisted Sister – jednym slovom UZAAAAAAAAAASTNEEEEEEEEEEEEEEEE. I Wanna Rock zmenil Dee Snider v jednom momente na I Wanna Fuck a divaci spievali s nim hehehe. Hrali asi vsetky zname co som poznal aj nepoznal. A zaver dna vyborny Airbourne, keby som mal vreckovky asi mast....

Anonymní řekl(a)...

3. Den sa startoval s Powerwolf ktory mali asi strach pred upalom a dali si veliky faktor na tvar hehehe. Bola to ale parada, potom Kreyson a Legion of the Damned rovnako vinikajuce veci. A potom pre mna najvacsia hviezda dna UDO. Prve pesnicky sa hrali z tvorby tochto legendarneho trpaslika ale potom ked nahodili stare „akceptacke“ drticky prebralo ma to s pivej letargie a musel som sa prebojovat do blizsich radov. Guano Apes bola sracka pri ktorej som odiel racej na pivecko a nakoniec som to musel napravit s Brainstorm ktory nehrali ani tak zle ale uz bolo dost hodin...
4. Den bol v podani Torr. Metali hromy blesky a dokonale prebudili divakou posledny den festaku. Potom bohuzial odisla cast mojej partie tak som nevidel Steelwing iba ked sme prechadzali okolo na par momentov. Fnuk. Nabehli sme na konier Evile co bola prijema thrashova tancovacka a nastala ruska zima. Ak hovorim zima myslim to vazne. Masha vybehla asi v 30°C s kozusinov lisky okolo krku a spustila z noveho albumu piesen Yarilo. Dokonale zamrzo cele publikum haha. Ale nastastie divaci sa rozhybali a zilo to do posledneho tonu. Hrali aj moju milovanu Po Syroi Zemle za co dakujem Paromovy. Arkona skocila a uz v dvojke s kamaratom s ktorym sme ostali do konca sme nastivili Overkill ktory bol paradny a Helloween moje druhe sklamanie. Zaciatok sa opozdil o 15min co sa pocas celeho festivalu nestalo koli „uzastnym hrncom“ ktore nevedeli nazvucit. Ludia uz zacali piskat... Preslo par pesniciek a prislo bicie solo. No ak hral na jednej stvrtine toho co tam mal tak to bolo vela. Po asi po tristvrte hodinke odisli co ma zasa len vytocilo aby nafukli 2 obrovske tekvice ktore mali navnadit na I Want Out. Mna to ale nedostalo kedze hlasovy prejav spevaka ma nebere a gitariska Sasha Gerstner by mal racej hrat v nejakej emo bande. Ten riff slusne povedane skurvyl jak sa len dalo. Po konci som mal chut zahodit svoje triko Helloween... Nastasie cely festival bol nadupany a dalsi rok urcite idem tiez :)

hnup666

Me_Me řekl(a)...

nice

Chief řekl(a)...

Ahoj Marku - skvělá reportáž, super. Škoda toho spacáku :( ... co se týč Helloween, tak na jejich konert už nepůjdu (naposledy ve Zlíně to stálo taky za hovno)!! TwisteSister, UDO, Hammerfall - tam je to asi jasné, na Bonfire jsem slyšel jenom chválu. A taky na Powerwolf, tys neviděl? Legion of the Damned jsem zaregistroval nedávno a není to špatné. Mě osobně by zajímali nejvíce Alestorm, Arkona, Overkill a Eluveitie živě docela taky. Na Guano Apes bych se šel vysrat už ze zásady. Nejvíce rozporů je na výkon Virgin Steele. Na FB jsem dával na své stránce dva klipy, protože je to jedna z mých nej kapel a ještě jsem o tom diskutoval na stránce jiné a lidé co byli na MOR většinou zdůrazňovali, že se jim zpěvák nelíbil, tak to nechápu proč. Prej byl uječenej ... ale to tak nějak přece k VS patří, řekl bych. VIRGIN STEELE tady taky musí brzy být.

Anonymní řekl(a)...

Vydel som Powerwolf iba som si utahoval z ich pomalovanych tvarii :D Bol to vynikajuci vystup mali aj relikvie a nejake obrasky si este doniesli na podium. Virgin Steel bol podla mojho nazoru vyborny. Na zaciatku mali sice problem s nazvucenim spevaka. A asi prve dve pesnicky ho stale zvukar nevedel spravne nastavit. Ale potom to bolo paradne. Neskutocny zazitok co ten clovek dokaze vo svojich rokoch s hlasom. Podla mojho nazoru vela ludom sa to nepacilo hlavne koli tomu ze bud skupinu nepoznaju alebo nejsu zvyknuty na americky "uvrestanejsi" heavy metal. Len ako som spominal neviem preco hrali bez basaka (alebo som si ho len nevsimol...).
http://www.youtube.com/watch?v=TWvwvv4Tcsk toto tam hrali a spevak do toho dal este viac stavy az mi isli zimomriavky po celom tele hehehee

hnup666

Health Partners řekl(a)...

nice information, thank you