12. 8. 2011

HEAVY LOAD - Full Speed at High Level [1978]

Sweden (Stockholm) * traditional heavy metal
Heavy Load - to je drahokam metalu, který byl vybroušen ve Švédsku. Praotcové epic metalu (v tom pravém slova smyslu) znějí tak trochu jako "primitívnější" Manowar, avšak s níže posazeným vokálem zpěváka. Témata textů jsou založena především na vikingské mytologii, fantasy a válčení. Vlastní hudba je velmi impozantní s naprosto tradičním a syrovým zvukem.

01. Full Speed At High Level
02. Midnight Crawler
03. Moonlight Spell
04. Storm
05. In Two Minds
06. Rock'n Roll Freak
07. Caroline
08. Son Of The Northern Light

Total playing time 48:55
FaceBook Page

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

zdar Šéfe,zděs Rainbowdemon- tvoji Heavy Load se mi převelice zamlouvají a chtěl jsem se zeptat jestli pak znáš vynikajcí avšak u nás ne až tak znamou americkou hardrockovou grupu Tesla,kterou jsem léta znal jen podle jména a ted ji konečně objevuju na plno!

Anonymní řekl(a)...

Heavy Load je kult. Mam vsetko co od nich vislo (na mp3). Milujem swedsky heavy metal je iny, specificky. K Manowar by som tento album moc hudobne neprirovnaval kedze ich prvy album vysiel v 1982. A v tom roku vysla brutalna fosna od HL - Death Or Glory. Dufam ze sa tu vyskytne viac old school veci zo severa.

hnupu666

Anonymní řekl(a)...

to Rainbowdemon - Teslu samozřejmě znám :-) příjemně se to poslouchá

to Marek: jasněže tu bude více oldschool - uvědomil jsem si, že tohle je opravdu to co se mi nejvíce líbí. I když jsem za život podnikl mnoho cest napříč žánry, tak všechny cesty vedou zpět ke kořenům. Problém je v tom, že nás takových "poctivců" je strašně málo. Od Heavy Load mám samozřejmě taky vše a "Death Or Glory" se mi asi líbí nejvíce.

zdraví vás myšák / chief